- Antalya 2.5 milyon nüfusuyla Türkiye’nin beşinci kalabalık kentidir.
- Antalya’da 203 plaj mavi bayrak sahibidir.
- En lezzetli portakalın Antalya bölgesinde yetiştiği iddia edilmektedir.
- Kente telaş değil sükunet hakimdir.
- Dağlarda doğa yürüyüşü yaparken, sedir ormanları ve vahşi bitki örtüsüyle kaplı sarp bayırlara hayran kalır, ferahlatan melteme kendinizi bırakırsınız.
- Nehirler Akdeniz’e kavuşmak için birbirleriyle yarışırlar. Düden şelaleleri iki farklı doğal cazibe yaratırlar. Aşağı Düden, Düden Çayının çağlayarak falezlerden denize ulaşmasıyla muhteşem bir görsel zenginlik yaratırken, Yukarı Düden, belediye parkında bir sıra küçük çağlayan oluşturmaktadır.
- Eski Antalya, parke taşlarla kaplı dar sokakları, bir çoğu restore edilmiş evleri, baharat ve hediyeliklerle dolu çarşıları, çok sayıda bar, kafe, restoran, butik otel ve arkeolojik kalıntılarıyla bir labirenti andırmaktadır. Bu sokaklarda dolaşmak sizi geçmişe götürür, yaşayan bir müzede gibi hissedebilirsiniz. Eski şehir orijnal görüntüsüne yakın fakat aynı zamanda çok canlı ve kimi mekanları bakımından ultra-moderndir. Kaleiçi, bir bakıma eski ve yeni dünyayı harmanlamaktadır.
- Antalya dört milli parka ev sahipliği yapmaktadır. a) Olympos Bey Dağları Sahil Milli Parkı b) Güllük Dağı Termessos Milli Parkı c) Köprülü Kanyon Milli Parkı d) Altınbeşik Mağarası Milli Parkı.
- Antalya çevresinde vahşi hayvanları ve bitkileri koruyup desteklemeye yönelik sekiz vahşi yaşam bölgesi bulunmaktadır. Alageyik, Antalya’nın sembolüdür. Yıllanmış sedir ve ardıç ağaçları Antalya Körfezine hakim tepeleri kaplamaktadır. Antalya ayrıca Türk şakayığı (Paeonia turcica) ve 200 kadar endemik bitkinin anavatanıdır.